Trafik Sigortası Fiyatı Önemi Nedir ve Neden Zorunludur?
Trafik sigortaları primleri, araç sahipleri açısından çok önemlidir.
Karıştıkları kazalarda diğer araç, araçlar veya üçüncü şahıslara verilebilecek zararlar için araç sahibini koruyan zorunlu olan bir sigortadır. İlk defa araç alacak olanlar ile mevcut aracı olan araç sahipleri her yıl bu sigortayı yaptırmak zorundadırlar. O nedenle her yıl zorunlu trafik sigortası fiyatları araç sahiplerince takip edilmektedir. Trafik sigortası fiyat sorgulama ve trafik sigortası teklif alma işlemleri hakkında bir takım bilgiler aktarmak istedik.
Zorunlu trafik sigortası, karayolları trafik kanunu gereği zorunlu olarak yapılması gereken ve araç sahiplerini teminata alan zorunlu sigorta türüdür. Kasko poliçesinden farkı olarak en bariz farkı kendi aracına değil, karşı tarafın uğrayacağı zarar ve ziyanları karşılamasıdır. Kasko poliçelerini ise araç sahipleri isteğe bağlı olarak yaptırabilmektedirler. Kasko poliçeleri zorunlu poliçeler değildir.
Zorunlu trafik sigortası fiyatları 2021 standart tarife primlerini görebilmeniz için araştırma yapılması gerekir.
Trafik Sigortası Ne İşe Yarar
Trafik sigortası, üçüncü şahıslara karşı maddi ve manevi zararları teminat altına alan zorunlu bir sigorta poliçesidir. Trafik sigortası ne işe yarar sorusunu daha detaylı incelemek gerekir ise; gerçekleşen bir trafik kazasında karşı tarafın aracına ya da üçüncü şahısların bedeni (sakatlık ve ölüm) zararlarına karşı sorumluluklarımızı poliçede belirtilen teminat ve limitler çerçevesinde tazminat ödeme yükümlülüğümüzü yerine getiren sigortadır.
Zorunlu Trafik Sigortası Olmayan Araç Sahiplerine Ne Olur?
Trafik Sigortası olmayan araç sahiplerinin trafiğe çıkmaları, karayolları trafik kanununa aykırıdır. Trafikte seyrederken trafik kontrolü sonucunda zorunlu trafik sigortanızın olmadığı görüldüğünde, gerekli cezai işlemlere maruz kalınarak, aracın trafikten men edilerek bağlanmasına sebep olacaktır.
Bilinmesi gereken bir husus da trafik sigortasını zamanında yenilemeyerek ara verenler, tekrar trafik sigortası yaptırmak istediklerinde, gün esaslı olarak geriye dönük ek prim tahakkuk edilerek normalden daha fazla ve yıllık olarak cezalı prim ödemek zorunda kalacaklardır. Düzenli olarak Trafik poliçesi yaptıranların hak ettikleri hasarsızlık indirim haklarını da elde edemeyeceklerdir.
Trafik Sigortası Sorgulaması Nasıl Yapılır?
SBM (Sigorta bilgi belge merkezi) üzerinden aracınızın, yıllık olarak açıklanan asgari ve azami standart prim tarifesini görebilirsiniz.
Nasıl Mı? Aşağıdaki linkten giriş yaparak!...
https://www.sbm.org.tr/tr/uygulama/trafik-prim-karsilastirmasi-3
Linke giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki bilgileri tamamlamanız gerekir!...
Sorgulama için bilgileri tamamlayıp sorgulama yaptıktan sonra aşağıdaki bilgiler gelecektir.
Sigorta şirketi, Asgari Prim, Ortalama Prim, Azami Prim tarifeleri.
Bu sayfada yapılan sorgulama bilgilendirme amaçlı olup, sigorta şirketleri tarafından son 30 gün içerisinde tanzim edilen poliçelerdeki asgari, ortalama ve azami primi göstermektedir. Nihai prim risk profiline göre değişebilir. ONGUN SİGORTA ile iletişime geçerek en uygun trafik sigortası yıllık nihai priminizi öğrenebilirsiniz
Trafik Sigortası Fiyatları 2021 Nasıldır?
Zorunlu Trafik sigortası ne kadar? sorusunun cevabı her araç almak isteyen veya trafik sigortasını yenilemek isteyen araç sahiplerinin merak ettiği bir konudur.
Her yıl başında trafik sigortaları tarife primlerini, ülkemizin 81 iline göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Aracın kayıtlı olduğu il, ilçe, araç türü, işleten tipi, araç markası, model yılı gibi kriterler ve o ildeki araç sayısı, hasar frekansı, trafik yoğunluğu, nüfus yoğunluğu da dikkate alınır. Yasal olarak belirlenen tarifeler sigorta şirketlerine bildirilir. Sigorta şirketleri de belirlenen tarife üzerinden tavan fiyat uygulaması ile müşterilere fiyat vereceklerdir. İlk defa araç alanlar veya trafik sigortasını yenileyecek olan araç sahipleri, hasarsızlık basamak indirimlerine ve yukarıda belirtilen tüm kriterlerin bir araya gelmesi sonucu yıllık prim oluşur.
Araç sahipleri; Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşarlığınca belirlenen Trafik Sigortası teminatlarının standart olması sebebi ile, en ucuz trafik sigortası veya en uygun trafik sigortası primlerine ulaşmak için alternatif sigorta şirketlerinden teklifler alırlar.
Trafik Sigortası Primine Etki Eden Faktörler Nelerdir?
Araç sahipleri Trafik Sigortası teklifi almak istediklerinde, yıllık primlerine etki eden faktörler aşağıda gibidir;
Sigorta şirketleri bu faktörler çerçevesinde tavan fiyat tarifesi koşuluna farklı prim teklifleri sunacaktır. Birçok sigorta şirketinin fiyat teklifi şartlarında, rekabete dayalı ve-veya risk kabul prensiplerine göre prim farklılıkları olmaktadır.
Trafik Sigortası Teklifi Nasıl Alırım?
Sigorta sektöründe var olan yetkili sigorta acentelerinden, alternatif zorunlu trafik sigortası tekliflerinizi alabilirsiniz. Her araç sahibinin veya kişilerin, sigorta danışmanı olması önemlidir. Trafik Sigortalarında fiyat odaklı olarak araştırma yapan araç sahipleri, acentelere giderek veya acentelerin web adreslerinden teklif başvuru taleplerini online veya telefon ile arayarak hızlıca geri dönüş alabilirler.
En Uygun Trafik Sigortası Fiyatı Almak İçin Ne Yapmalıyım?
Aşağıdaki iletişim kanallarımızdan birinden bizimle iletişime geçebilirsiniz?
En Uygun Trafik Teklifi Almak İçin;
https://www.ongunsigorta.com/teklif-al/trafik-sigortasi-teklif-al
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
En Ucuz Trafik Sigortası Teklifi Al
WhatsApp Kurumsal: 0532 4954394
WhatsApp tan mobil olarak bağlanarak ruhsatınızın fotoğrafını iletebilirsiniz?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
En Hızlı Trafik Teklifi Al
WhatsApp web?den direk iletişim için aşağıdaki linki tıklayınız ve araç ruhsatınızı iletiniz?
https://api.whatsapp.com/send?phone=905324954394&text=Merhaba&source=&data=
Trafik Sigortası Genel Şartları Hakkında Yasal Bilgiler Nelerdir?
Sigortalı: Poliçe konusu motorlu araçta 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre işleten sıfatına sahip kişiyi,
Karayolu: 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre karayolu sayılan alanlar ve diğer alanlardan genel trafiğe açık yerler ile karayoluyla trafik bağlantısı olan yerleri,
Motorlu Araç: İlgili mevzuat gereği trafiğe çıkması trafik siciline veya ilgili mevzuatla düzenlenen özel sicile tescile tâbi motorlu araçları,
(Değişiklik:RG-20/3/2020-31074) İşletilme Hali: Motorlu aracın mekanik aksamının çalışması, (Mekanik aksamı çalışmasa bile motorlu aracın kendiliğinden de olsa hareket haline geçmesi işletilme hali olarak kabul edilir.
Zarar: Motorlu bir aracın işletilmesi ile oluşan bir trafik kazası sonucunda üçüncü şahısların ekonomik değeri olan mal varlığında doğrudan azalma olmasına veya vücut bütünlüğünde eksilmeye, sürekli sakatlığa veya ölümüne sebebiyet verilmesi nedeniyle ilgililerin uğradıkları bu Genel Şartlar ile içeriği belirlenen maddi kayıpları,
Eşdeğer (Muadil) Parça: Bir motorlu aracın montajında kullanılan esas-orijinal parçaların değiştirilmesi amacıyla üretilen, ilgili mevzuat (yönetmelik, standart, teknik düzenleme) çerçevesinde belirlenen deney, muayene metotlarına göre orijinal parçayla (kütle, boyut, malzeme ve işlevsellik vb.) kıyaslanarak tespit edilen kriterlere uygunluğunun, (Değişiklik:RG-20/3/2020-31074) Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/2 sayılı Motorlu Araç Sigortalarında Eşdeğer Parça Belgeleme Esaslarına İlişkin Genelge ile belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yetkili kuruluşlarca düzenlenecek belgeler yoluyla belgelendirilmesi gereken parçaları, (Bu kapsamda bir belgenin varlığı durumunda, belge konusu parçaların aksi iddia sahibince kanıtlanana kadar eşdeğer kalitede olduğu varsayılır.)
Orijinal Parça: Bir motorlu aracın üretiminde veya montajında kullanılan parçalarla aynı kalitede olan ve söz konusu motorlu aracın üretiminde veya montajında kullanılan parçaların veya yedek parçaların üretiminde sağlayıcı tarafından getirilen ölçütlere ve üretim standartlarına göre üretilmiş yedek parçaları,
Aracın orijinal parçaları ile aynı üretim bandında üretilen yedek parçaları, (Bu parçaların, söz konusu aracın montajında kullanılan parçalarla aynı kalitede olduğunun ve araç üreticisi tarafından getirilen ölçütlere ve üretim standartlarına göre üretildiğinin Hazine Müsteşarlığınca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde belgelendirilmesi halinde, belge konusu parçaların aksi iddia sahibince kanıtlanana kadar orijinal yedek parça olduğu varsayılır.)
(Ek:RG-20/3/2020-31074) Yeniden Kullanılabilir Parça: 30/12/2009 tarihli ve 27448 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Ömrünü Tamamlamış Araçların Kontrolü Hakkında Yönetmelik kapsamında düzenlenen kodlandırılmış, hasarsız ve takip edilebilir, araç ve can güvenliği ile çevre standartlarını karşılayan parçaları,
(Ek:RG-2/8/2016-29789) Sorumluluk Riski: Sigortalının motorlu araç işletilmesinden doğan; kazaya sebep olan mücbir sebepler dahil olaylar ile kazazede, hak sahibi ve diğer ilgili üçüncü kişilerin kusurları çerçevesinde belirlenen tazminat yükümlülüğünü ifade eder.
Zorunlu Trafik Sigortası Unutulmamalıdır ki!
Trafik Sigortaları araçla seyir halinde iken karşılaşılabilecek olan; Maddi, Manevi, Bedeni, Sorumluluk, Çapraz Sorumluluk, Tedavi, Ölüm ve Sürekli Sakatlık gibi durumlarda çok işlevsel özelliğe sahip bir poliçe olmakla birlikte, yasal sorumluluklar gereği de vazgeçilemeyecek çok önemli bir zorunlu sigortadır.
Kazasız sürüşler dileriz?
#ZorunluTrafikSigortasıFiyatları #ZorunluTrafikSigortasıTeklifi