Bu sigortaya sahip olanlar, SGK anlaşmalı özel hastanelerde çıkan fark ücretlerini, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından ödeyebiliyorlar. Aktif çalışma hayatındaki SGK’lıların, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından faydalanabilmeleri için SGK’ya prim borçları bulunmamalıdır. Aşağıda, kimlerin bu sigortaya sahip olabilecekleri belirtilmektedir. Sadece yatarak tedavi veya ayakta artı yatarak tedavili planlardan poliçe yapılabilir.
TSS kimlere yapılır?
-SGK’lı çalışana,
-Emekliye,
-SGK güvencesindeki eşe,
-SGK güvencesindeki çocuğa,
-Tek başına çocuklara (SGK mevzuatına göre ebeveynlerin kapsamındalar),
-SGK'ya bağlı bulunan işçi, memur, bağ-kurlu olarak çalışma hayatında yer alan tüm SGK’lılara,
-Sigorta sektöründe sisteme giriş yaşı, genel olarak maksimum 59’dur. Ancak, sınırlı da olsa, 60 yaş ve üzerine kabul eden sigorta şirketi olabiliyor.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası önemli bilgiler:
>SGK kapsamında iseniz, sizle birlikte tüm aile bireyleri (eş ve çocuklar) sisteme girebilir. Ancak, aile bireylerinin her biri; yaş ve cinsiyet gruplarına göre ayrı ayrı prim öderler.
>Tamamlayıcı Sağlık Sigortası bireyseldir.
>Sigorta şirketleri, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında ailelere tarifeye ek aile indirimi uygular.
>Kurumlar, kendi çalışanlarıyla birlikte, istenirse çalışanların eş ve çocuklarını da dahil ederek, Grup Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilir. Gruplara, tarifeye ek olarak özel indirim uygulanır. Teminat içerikleri değişiklik talepleri de gruplara özel olarak değerlendirilir. Sigorta ettiren olarak çalışanlarının tamamlayıcı sağlık sigortası yıllık primlerini ödeyen şirketler, vergi avantajından yararlanırlar.
#TamamlayıcıSağlıkSigortasıFiyatları
#TamamlayıcıSağlıkSigortasıKimlereYapılır
#EnUygunTamamlayıcıSağlıkSigortası