İnsanlar, ülkemizde uzun yıllardır bireysel özel sağlık sigortaları yaptırabildikleri gibi işletmeler de şirket çalışanlarına grup özel sağlık sigortası yaptırmaktadır. Özel sağlık sigortaları, “Özel Sağlık Sigortası (ÖSS)” ve “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS)” olarak iki grupta toplanmaktadır. Ayrıca, kişiler her iki poliçe grubunun altında, teminat kapsamlarına göre birçok poliçe planlarından seçim yaparak sigortalanabilmektedir. Seçilen plana ve anlaşmalı özel hastane ağına göre primler farklılık göstermektedir. Tercih edilen bir bireysel özel sağlık sigortaları, şirketin çalışanları için de yapılabilir. Sigorta şirketleri, genellikle 25 ve üzerinde bir kişi sayısı tercih etmektedir. Şirketler çalışanlarına, sigorta ettiren sıfatıyla primlerini ödeyerek, grup sağlık sigortası yapabilmektedir. Çalışanların birinci derecedeki yakınları (eş ve çocuklar) aynı teminat ve prim koşulları ile poliçeye dahil olabilmektedir.
Şirket tarafından grup sağlık sigortaları için ödenen özel sağlık sigortası primleri, işletmeye vergi avantajı yaratır. Grup sağlık sigortaları düzenlenirken standart olarak seçilen plan, sigortalının isteğine bağlı olarak sigorta şirketince daraltılıp genişletilebilir. Özel sağlık sigortaları “sadece yatarak tedavili” veya “yatarak artı ayakta tedavili” olarak tanzim edilebilmektedir. Sigorta şirketleri grup poliçesindeki tüm çalışanlar için aynı poliçe şartlarını belirlerken, sigortalının katılım payı oranına, anlaşmalı özel hastane ağına, şirketin bulunduğu şehire, ayakta tedavi sigorta limitlerine, anlaşmalı özel hastane ağına, kişilerin yaşları ile cinsiyetlerine ve mevcut kronik rahatsızlıklarına bakarak fiyat tarifesi oluşturur. Grup özel sağlık sigortasında uygulanan fiyat tarifesi, birçok parametrik değişken bileşenin bir araya gelmesi ile belirlenir. Grubun yaş ortalaması, toplam poliçe priminde birinci derecede etkilidir. Grup poliçesinde yer alan bir kişinin özel sağlık sigortası primi, bireysel poliçelere kıyasla çok daha avantajlıdır.
Şirketlere grup sağlık sigortası nasıl yapılır?
-Öncelikle sigortacı ile işveren istişare yaparak tercih edilecek poliçe planını belirler,
-Şirketin vergi numarası alınır ve hazırlanacak teklifte, işveren “sigorta ettiren” olarak yer alır,
-Tüm SGK’lı personelin TC kimlik numaraları alınır,
-Tüm personelin boy ve kiloları alınır,
-Her bir kişinin sağlık durumu beyanları alınır,
-Kişi ya da kişilerin geçmişte mevcut bir özel sağlık sigortasının olup olmadığı ve varsa hangi şirketten olduğunun bilgisi,
-İsteyen çalışanlar, grup sağlık sigortasına birinci derece yakınlarını dahil etmek isterlerse, eş ve çocuklarının TC kimlik numaralarını sigortacıya verirler,
-İşverenin bütçesine uygun olan alternatif (ÖSS veya TSS) teklifler çalışılır,
-Grup özel sağlık sigortasının prim ödemesi kredi kartına taksitlendirilir veya tamamı nakit olarak sigorta şirketine ödenir.
Uyarı! Anlaşmalı özel hastanelerde, ödenmeyen prim nedeniyle sigortalıya sağlık giderleri için provizyon onayı verilmez. O nedenle, günü geçmiş sağlık sigortası primi bulunmamalıdır!
Grup Sağlık Sigortasına başvurmak için bizi hemen arayınız veya TIKLAYINIZ
#ŞirketlereGrupSağlıkSigortasıNasılYapılır
#ÖzelGrupSağlıkSigortası
#ÖSSGrupSağlıkSigortası
#TSSGrupSağlıkSigortası