Sigorta poliçesi primlerinin değişmesine sebep olan birtakım unsurlar vardır. O nedenle sigorta fiyatları nedir ne kadar tutar sorusuna hemen sözlü cevap alabilmek pek de mümkün değildir. Acentemiz, bireysel ve kurumsal tüm sigorta türlerinde hizmet vermektedir. Şirketimiz, öncelikle sigortalıların ihtiyaçlarını belirleyerek, kişiye veya kuruma özel teklif ve fiyat şartlarını oluşturmaktadır.
Sigorta fiyatlarına etki eden faktörleri aşağıda sıralamak gerekirse;
>Sigorta sözleşmesinin türü (Elementer: Oto Kaza Sigortaları, Oto Dışı Sigortalar, Sağlık Sigortaları, Hayat ve Emeklilik Sözleşmeleri [BES dahil] )
>Sigortalanan şeyin değeri (Toplam Sigorta Bedeli)
>Ülkenin ekonomik durumu (CDS ülke risk priminin yükselmesi, yüksek döviz kuru ile yüksek enflasyon, durgunluk, negatif yatırım ortamı ve kısa vadeli geleceğe dair öngörülemeyen ekonomik belirsizlikler.)
>Risk analizi kapsamında, doğal ve doğal olmayan risklere göre poliçe fiyatının belirlenmesi. Sağlık sigortalarında; kişilerin yaşları, boy-kiloları, yaşadıkları il, seçilen poliçenin planı, sigortalı katılım oranı, anlaşmalı hastane ağı ve sürekli kullanılan ilaçlar, konut veya işyeri sigortalarında; riziko adresleri, coğrafi koşullar, deprem ve diğer doğal ve doğal olmayan riskler, çevresel faktörler, yangın-hırsızlık ve güvenlik önlemleri ve toplam sigorta bedeli, araç sigortalarında; aracın modeli (yaşı), araç bedeli, il plakası, marka ve modeli, kullanım amacı, araç sahibinin şahıs veya şirket oluşu, poliçe fiyatına etki eden konulardır.
>Sigorta sözleşmesine konu teminat çeşitliliği
>Poliçede verilen teminatların azami sigorta limitleri
>Poliçede uygulanan muafiyet oranları
>Poliçedeki koasürans (müşterek sigorta) oranları
>Poliçede verilen enflasyon oranı
>Sigortalı katılım oranı (Olası hasarlarda sigortalının hasar tazminatı almaktan vazgeçtiği orandır.)
>İkinci yıl sigorta sözleşmesinde kazanılan hasarsızlık indirim hakkı veya hasar sür primi
>Ek asistans hizmetler
>Poliçenin geçerlilik süresi
>Sigorta şirketi ile anlaşmalı olan kurumlar (yetkili veya özel oto servis ağı, A veya B network anlaşmalı özel hastane ağı)
>Poliçede yurtdışı teminatının dahil veya hariç oluşu
>Poliçe yenileme döneminde, geçmiş döneme ait yaşanan hasarların sebepleri, hasar adetleri ve ödenen hasar tazminatı bedelleri ile gerçekleşmiş hasar frekansı
>İlgili sigorta şirketinin fiyatlama yapacağı poliçe özeline ilişkin Trete anlaşması şartları ve-veya risk kabul kuralları (Reasürans anlaşması [trete], sigorta şirketleri ile reasürörler arasında yapılan ve risk devir esaslarını belirleyen anlaşmadır. Kısacası sigortanın sigortası veya riskin paylaşılması da denilebilir.)
>Sigortalıların poliçe türlerine göre hangi sigorta şirketinde büyük bir havuz oluşturdukları (Örneğin; bazı sigorta şirketi ağır vasıta ve ticari araç sigortalarında uygun fiyat ve en iyi teminatları sağlarken, bir diğer sigorta şirketi ise özel sağlık sigortalarında uygun fiyat ve şartları sağlayabilmektedir.)
>Sigorta şirketinin belli bir poliçe türünde etkin sayıda poliçeye sahip olması ve aynı zamanda bu poliçe türünde teknik karlılığa sahip olması
>Sigorta şirketinin; trete şartları dahilinde rekabet gücünü arttıran, kapsamlı ve dinamik bir aktüeryal çalışma yürütmesi
>Sigorta şirketinin yaptığı aktüeryal çalışmalar ışığında, dönemsel fiyat rekabeti koşullarını dikkate alan profesyonel tarife ve risk yönetimi
>Genel ve özel şartlar kapsamında, sigortalının isteğine bağlı olarak hangi risklerin karşılanması isteniyor ise teminatların modüler seçimler yapılarak belirlenmesi ve poliçe fiyatının oluşturulması. (Not: Ana teminatlar poliçe priminde belirleyici olmakla birlikte, ek teminatların ise poliçe primine etkisi kayda değer değildir.)
SİGORTA TEKLİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
#SigortaFiyatlarıNedirNeKadarTutar
#SigortaFiyatları2023
#EnHesaplıSigortaFiyatları