Özel sağlık sigortası, yurt çapında kullanılmak üzere ve istenirse yurtdışı tedavi teminatı da ilave edilerek yurt dışında kullanılmak üzere, sigorta şirketi ile anlaşmalı özel hastanelerden hizmet almak isteyen kişilerin, sağlık giderlerini karşılamaya yönelik tercih ettikleri poliçelerdir. Bu poliçelerden, yatarak ve ayakta tedaviler, yoğun bakımlar, ameliyatlar ile acil durumlar dahil olmak üzere, yaşanabilecek hastalıkların teşhisi, tanısı, tedavisi, tahlilleri, tetkikleri, görüntülemeleri (Ultrason, Röntgen, MR vb.), küçük müdahaleleri gibi birçok sağlık hizmetleri karşılanır. Check-up, diyetisyen, psikolog, tıbbi danışmanlık gibi hizmetleri ücretsiz alabileceğiniz sağlık sigortası planları mevcuttur.
Hali hazırda SGK’lı olup, GSS kapsamında olan kişiler; devlet, vakıf, üniversite ve şehir hastanelerinden yararlanabilmektedir. Ancak insanlar aynı zamanda, devlet hastanelerinin dışında da sağlık hizmeti almak için ayrıca özel sağlık sigortası yaptırmayı tercih etmektedir.
Sigorta şirketleri, ailelere “özel aile indirimi” yaparak poliçe düzenlemektedir. Şirket çalışanlarına ise özel grup sağlık sigortası düzenlenerek, “tarifeye ek özel indirimler” verilmektedir. Kişilerin yaşları arttıkça sağlık sigortalarında primler de artmaktadır.
Sağlık sigortasına dahil olurken!
Kişilerin sisteme dahil olmadan öncesinde var olan mevcut hastalıkları kapsam dışıdır. Sisteme obezite sağlık problemi olanlar dahil olamazlar. Şişman kategorisinde olanlar ise yapılan değerlendirmeyle, tarifeye ek sür prim uygulanmak suretiyle sisteme dahil edilebilmektedir. VKI (Vücut Kitle İndeksi) normal sınırlar içerisinde kalanlar, sisteme dahil olabilir. Mevcutta hastalığı olanlar, sürekli ilaç kullananlar, kronik rahatsızlığı olanlar, uw (under wrıter) değerlendirmesi sonucuna göre; tarifeye ek sür prim uygulanarak ve-veya var olan hastalık istisna bırakılarak sisteme dahil edilebilir. Veya var olan bazı hastalıklar için sigorta limiti konularak poliçe yapılabilir. Ya da kişi uw değerlendirmesi neticesinde sisteme hiç dahil edilemeyebilir. O nedenle hastalanmadan ve genç yaşlarda sisteme dahil olarak, ara vermeksizin sağlık sigortanızı yaptırmalısınız. Ara vermeden yapılan sağlık sigortaları ile üçüncü yıl bittikten sonra, sigorta şirketi kişinin geriye dönük poliçe kullanımlarını inceler ve uw değerlendirmesi yapar. Çıkan sonuca göre kişiye “ömür boyu yenileme garantisi” hakkı verilir veya verilemez. Kişi, kazanılan ÖBYG (ömür boyu yenileme garantisi) hakkını, başka sigorta şirketine geçiş yapsa dahi devredebilir. Bu hakkın kaybedilmemesi için sağlık sigortasının aralıksız yenilenmesi şarttır.
Bizi arayın veya,
hemen teklif al dan online başvurabilirsiniz…
#SağlıkSigortasıNeİçinYapılır
#EnUygunSağlıkSigortası
#ÖSS
#TSS
#EnHesaplıSağlıkSigortaları
#SağlıkSigortasıÇeşitleri