Sağlık sigortası nasıl tercih edilmeli!

ANASAYFA SİGORTA BLOG Sağlık sigortası nasıl tercih edilmeli!

Sağlık sigortası nasıl tercih edilmeli!

Ongun Sigorta

Özel sağlık sigortaları iki başlık altında toplanmaktadır. Bu sigortalar, Özel Sağlık Sigortası ÖSS ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası TSS’dir. Özel Sağlık sigortası ve-veya Tamamlayıcı Sağlık Sigortası planları, sadece yatarak tedavi ve yatarak artı ayakta tedavi olarak teminat türlerine göre ayrılır. Ayrıca plan seçenekleri arasında doğum paketi dahil veya hariç seçenekler de yer almaktadır. Hastane ağı tarafında ise planların A ve B sınıfı hastaneler dahil veya sadece B sınıfı hastanelerin geçerli olduğu planlar mevcuttur. Poliçe planları anlaşmalı hastane ağına göre ele alındığında özellikle Amerikan Hastanesi dahil ve hariç seçenekleri de karşımıza çıkmaktadır. Anlaşmalı hastane tercihleri prime direk olarak etki etmektedir. Ayrıca; kişinin yaşı, cinsiyeti, yaşadığı il, boy ve kilosu, seçilen plandaki ayakta tedavi limiti, sigortalı katılım oranı gibi unsurlar da prime etki eder.

 

Özel sağlık sigortası nasıl tercih edilmeli?

TSS sağlık poliçesi, ÖSS’ye göre ekonomik primli olması nedeniyle son yıllarda en çok tercih edilen poliçe türüdür. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası TSS, sadece SGK kapsamında olup GSS prim borcu olmayanların yaptırabileceği bir özel sağlık sigortasıdır. ÖSS poliçesi yaptırmak için ise kişinin SGK’lı olma şartı aranmaz. ÖSS primleri, TSS’ye göre neredeyse iki katına yakındır.

İnsanlar özel sağlık sigortası tercihlerini yaparken, mutlaka konunun uzmanı bir sigortacıdan destek almalıdırlar. Kişiler sağlık sigortası plan tercihlerini yaparlarken kendi yaşam standartlarına uygun olan planları seçmelidir. Bu tercih yapılırken aşağıda yer alan birçok parametre bir araya gelir ve bu doğrultuda karar verilir.

 

Kişinin;

>Sağlık sigortası için ayırabileceği azami bütçe,

>Yaşadığı ildeki anlaşmalı hastaneler,

>Doktorun anlaşmalı hastanelerle olan hekim anlaşması olup olmadığı,

>Mesleği,

>Çalışma koşulları,

>Mesai saatleri veya çalışma temposu,

>Yıllık yurt dışı seyahat durumu,

>Ekonomik gelir seviyesi,

>Yurt çapındaki anlaşmalı hastane ağı (A veya B sınıfı) beklentisi,

>Genel sağlık durumu,

>Ayakta tedavi kullanım sıklığı,

>Plan içerisindeki Check-Up talebi,

>Plan içerisindeki doğum paketi talebi,

>Plan içerisindeki ilave yurtdışı tedavi teminatı,

>Sigortalının katılım payı oranı,

>Ayakta tedavi yıllık azami limitleri,

 

Değerlendirme ve Sonuç

Yukarıdaki parametreler, sigortacı ile sigortalı birlikte değerlendirilir. Yıllık prim dahil olmak üzere, poliçe içeriği, teminat kapsamı ve poliçeye ilişkin tüm detaylar istişare edilir. Neticede kişi kendisine en uygun sağlık sigortası planına karar vermiş olur.

 

Unutulmamalıdır ki!

İlk defa sağlık sigortası sistemine giriş yapacak olan kişilerin, sisteme dahil olmadan önce var olan hastalıkları teminat kapsamı dışında kalır.

 

TSS başvurmak için TIKLAYINIZ

ÖSS başvurmak için TIKLAYINIZ

 

#SağlıkSigortasıNasılTercihEdilmeli

#SağlıkSigortasıSeçimiNasılOlmalı

#SağlıkSigortasıTercihiNasılYapılır



TEKLİF AL