İşyeri Sigortası Neden Önemli?

ANASAYFA SİGORTA BLOG İşyeri Sigortası Neden Önemli?

İşyeri Sigortası Neden Önemli?

Ongun Sigorta

İşyeri sigortası nasıl hesaplanır?

Sigortalı adayı işyerleri, işyeri sigortası yaptırmadan önce sigorta bedellerini mali müşavirleri veya muhasebecileri aracılığı ile işletmelerine ait demirbaş, ticari mal (emtea) v.b. sigortaya konu bedelleri tespit edecek ve bu bedeller doğrulturunda sigorta şirketlerince yıllık işyeri sigortası primleri hesaplanacaktır.

İşyeri Sigortası nasıl yapılır?

İşyeri sigortası teklifi çalışılmadan önce, işyeri hakkında riziko adresinde yapılan keşiften (işyeri soru formu doldurulur, resimler alınır.)sonra sigortalının beyanı üzerine, yıllık sigorta primleri hazırlanarak sigortalı adayı işyeri sahibine teklif edilir.

En uygun işyeri sigortası nasıl yapılır?

En ucuz işyeri sigortası teklifine ulaşabilmek için birden fazla sigorta şirketinden teklif alınsa dahi aralarında aynı teminatlarla hesaplama yapıldığında, minimum seviyede farklılıklar olabilmektedir. Yangın Sigortası Genel Şartları hükümleri gereğince tüm sigorta şirketlerinin ana teminatlara dair tarifeleri aynıdır. Sadece ek teminatlar ile oluşabilecek prim farklılıkları önem arz etmemektedir. Önemli olan işyerinin faaliyet koluna göre teminat içeriği bakımından sigortalı adayı işyeri sahibi veya kiracısının risklerine karşı koruyabilen en doğru poliçeye ulaşabilmesidir.

İşyeri Paket Sigortası nedir?

İşyeri sigortası genel olarak yangın, yıldırım, deprem, sel, yer kayması, hırsızlık, terör, grev-lokavkt, halk hareketleri gibi ana teminatlardan oluşmaktadır. Ancak işyeri sigortaları teminatları zaman içerisinde doğan ihtiyaca göre ve risk yönetimi gereği, dahil edilen birçok ilave teminat ile işyeri paket sigortası ismini almıştır.

İşyeri sigortası neleri kapsar?

Ana hatları ile işletmenin; ticari mallarını (emtea), demirbaşlarını, depoladığı ürünleri, satıştaki ürünlerini, yarı mamülleri, mamülleri, sabit dekorasyonlarını, camlarını, mal sahibi ise binanın kendisini ve işletmeye ait sigortalanabilir her şeyi, kiracı ise bina hariç işletmeye ait sigortalanabilir her şeyi, üçüncü şahıslara ait emanet malları, komşulara verilecek olan zararları, işverenin ihmali veya kusuru sonucu işçiye gelebilecek zararları, iş durmasını, hukuksal korumayı, üçüncü şahıslara gelebilecek zararları, çalışanların ferdi kazalarını gibi birçok teminatı işyeri paket sigortası yangın sigortası genel şartlarınca sağlanan birçok teminat paketi ile tüzel kişileri koruma altına alabilen sigorta poliçeleridir. İşyeri sigortaları, sigorta sektöründe ticari ve sınai rizikolar olarak da adlandırılmaktadır.

İşyeri Sigortası fiyat hesaplama neye göre yapılır?

İşyeri sigortasında fiyat hesaplamaları; işyerine ait sigorta bedellerine, ana ve ek teminatlarına ve limitlerine, faaliyet koluna, ticari malın( emtea) cinsine, coğrafi bölgesine, işyerinde alınan yangın ve güvenlik önlemlerine, toplam sigorta bedeline ve nihayetinde sigorta şirketlerinin risk kabul prensiplerine göre yapılır.

İşyeri sigortası sorgulaması nasıl yapılır?

En avantajlı işyeri sigortası tekliflerinizi, ONGUN SİGORTA aracılığı ile alabilirsiniz. Meslek grubunuza göre en uygun işyeri sigortası teklifleriniz, sigortalı adayı işletme sahiplerine hazırlanacaktır. Almış olduğunuz teklifler ile fiyat teklifinizi görüp, risklerinize karşı tedbir alıp almayacağınıza karar vermeniz önemlidir. Mutlaka alternatif teklif detaylarını karşılaştırmalı ve en doğru işyeri sigortasına karar vermelisiniz.

Çağımızın imkanları ve gereklilikleri çerçevesinde düşünerek, ticari risklerinizi ve yatırımlarınızı güvende tutabilmek için mutlaka işyerinizi sigortalamalısınız. Yıllık cironuza oranla finansmanı ayrılabilir makul primlerle güvende kalarak, olası kötü günlerinizde baş edemeyeceğiniz durumların önüne geçmiş olacaksınız. Ticari hayatta müşteri çeklerinizin karşılıksız çıkmasından çok daha büyük zararlar ile karşılaşılabilme ihtimaliniz olabileceğini unutmamanız gerekir.

Dükkan sigortası ve ofis sigortası arasında fark var mı?

İşyeri sigortalarında ofis, dükkan, fabrika, imalathane, mağaza gibi faaliyet türleri esasında işyeri sigortasına konu faaliyet kolları olarak değerlendirilir. Elbette ki sadece ofis olarak kullanılan işyerlerinin riski, diğer işletmelere göre az riskli sayılabilecek faaliyet olsa da, ofisin altında, üstünde veya yanında depo ya da üretim yeri olan bir büronun risk çarpanı yükselecektir.

İşyeri sigortaları; işletmelerin birbirlerine zarar verebilecekleri rüculu hasarlarda, çapraz sorumluluklara kaşı hukuken tarafları koruyacaktır. Ofislerin veya diğer iş kollarındaki işletmelerin deprem, hırsızlık, terör, doğal afetler, yangın, sel gibi risklerde, riskin gerçekleşme olasılığı birbirinden çok farklı değildir. İşyerlerinin faaliyetleri; hizmet sektöründe, üretimde veya sanayide olabilir. İşyeri sigortaları sayesinde, sigorta şirketlerince ödenen hasarlar en küçük esnaftan en büyük işletmelere kadar firmaların ayakta kalmasını sağlamıştır.

İşyeri sigortası ekşi sözlük anlamı nedir?

İşyeri sigortasını tanımlamak gerekir ise; küçük büyük fark etmeksizin işletmelerin risklerini teminat alan sigorta poliçesidir.

Geniş Kapsamlı İşyeri Sigortası nedir?

Standart ana teminatların dışında, ilave olarak değerlendirilen ek teminatlar ile işyeri paket sigortasını genişletebilirsiniz. Risk yönetimi konusunda acentemiz uzmanları sizlere bu konuda destek verecektir. İşyeri poliçesine eklenebilecek ek teminatlar ile öngöremediğiniz sorumluluk v.b.riskleriniz gibi teminatlar sayesinde, işyeriniz en kapsamlı hali ile güvence altında olacaktır.

İşyeri Sigortası almanın en avantajlı yolu nedir?

İşletmeler ticaretin içerisinde mücadele verirlerken, işyeri sigortalarının varlığı ile hareket ettiklerinde, sermayelerini ve yatırımlarını koruyabilmeleri söz konusudur. Böylelikle daha cesur adımlar atmaları ve işlerini geliştirmeleri için güvenli bir ortam oluşturmaları mümkündür. İşyeri sigortası alarak müşterilerinize karşı tedarik noktasında veya üçüncü şahıs malları emanette tutuyor iseniz üçüncü şahıslara karşı da sorumluluğunuzu yerine getirmiş olmanızı sağlayacaktır. Müşterilerinize karşı olan sorumluluklarınızı; güvencede ve sigortalı olan işyeriniz sayesinde çok daha rahat yerine getirebileceksiniz. İşletmenin işyeri sigortası olması, o işletmenin ürün veya hizmetine dair marka değerine de katkı sunan bir unsurdur.

İşyeri Sigortası Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir?

İşyeri sigortaları, yangın sigortası genel şartları kapsamında değerlendirilen ticari sigortalardır. Sigorta şirketlerince işyeri sigortaları, kapsamı ve çeşidine göre farklı isimler ile aşağıdaki gibi adlandırılabilmektedir;

İşyeri sigortası, İşyeri paket sigortası, İşyerim sigortası, Kapsamlı İşyeri Sigortası, Geniş kapsamlı işyeri sigortası, Süper işyeri sigortası, Kobim paket sigortası, Esnaf acil destek poliçesi, Esnafın İşyeri sigortası, Kobi acil destek poliçesi, İşyeri güvence paketi, Fabrika sigortası, Kurumsal Sigorta ürünleri, Benim İşyerim sigortası, İşyeri paket veya Ticari paket sigortası v.b.

İşyeri Sigortası teklifi almak için ne yapmalıyım?

Hemen bizimle iletişime geçin veya işyeri sigortası başvuru formunu doldurarak tarafımıza iletiniz.

Online İşyeri Sigortası teklifi nasıl alırım?

Mali müşavirinizin veya muhasebecinizin desteğini alarak, kayıt altındaki ticari mallarınızı, demirbaşlarınızı v.b. bedellerinizi tespit ederek, online işyeri sigortası başvuru formumuzu doldurabilirsiniz. Detaylı bilgileri iletmeniz için excel dosyamızı indirebilirsiniz. En hızlı şekilde tarafınıza en uygun işyeri sigortası teklifi hazırlanacaktır.

Siz işinizle meşgul olurken, risklerinizi bize emanet edebilirsiniz?

Bol kazançlı ve riskten uzak günler dileğiyle?

#İşyeriSigortasıNedenÖnemli #İşyeriSigortasıNeleriKarşılar #İşyeriSigortasıTeklifi



TEKLİF AL