Günü geçen Trafik Sigortasında tüm sigorta şirketleri; tarifeye ek gecikme primlerini ilave etmek zorundadırlar. Öncelikle, Zorunlu Trafik Sigortasının çok önemli bir mali sorumluluk sigortası olduğunu bilmek gerekir. Trafik Sigortası olmadan trafikte seyretmemek gerekir. Çünkü, muhtemel bir trafik kazası sonucunda maddi, bedeni, ölüm ve sürekli sakatlık gibi baş edilmesi zor olan süreçlerle karşılaşılabilir. Trafik Sigortaları; araç sahiplerinin kendi araçlarına gelen zararları karşılamak için değil, trafik kuralına göre kusurlu oldukları kazalarda karşı aracın veya kişilerin maddi ve bedeni zararlarını karşılamak içindir. Trafik Sigortası teminat limitleri ve azami brüt tarife primleri, her yeni yılla birlikte kamu otoritesince belirlenmektedir. Tarife primleri, her ay bir önceki aya göre %2,25 oranında otomatik olarak artmaktadır. Trafik Sigortaları, yasal olarak yapılması zorunlu olan sigortalardır. Araç sahiplerinin yapmakla yükümlü oldukları sigorta poliçeleridir.
Zamanında yenilenmeyen Trafik Sigortasına gelen ceza nedir?
Vade bitiminden önce mutlaka poliçenin yenilenmesi gerekir. Poliçe süresi, yasal olarak bir yıldır. Trafik Sigortası yenilemesinin vade bitiminden bir hafta öncesinde yapılmış olması durumunda, poliçe başlangıç tarihi değişmeyecektir. Dolayısıyla trafik poliçeleri son güne bırakılmadan zamanında yapılmalıdır.
Geciken yenilemelerde;
-30. günden sonra ilk ay için: %5
-İkinci ayda: %10
-Üçüncü ayda: %15
-Takip eden aylarda %50’ye kadar tarifeye ek prim artışı uygulanacaktır.
Trafik Sigortası olmayan aracın cezası nedir?
Trafik polisi tarafından yapılan kontrolde aracın sigortasız olduğunun tespit edilmesi durumunda, araç sahibine para cezası ile aracın trafikten men edilme cezası uygulanır. Sigortasız araç, yetkili otoparka çekilir. Trafik Sigortası yapılıncaya kadar araç otoparkta kalır. Park ücreti araç sahibinden alınır.
#GünüGeçenTrafikSigortası
#TrafikSigortasındaGecikmeCezası
#EnUygunTrafikSigortasıFiyatları