Çeşitli sigortalar 2023

Ongun Sigorta

Sigorta poliçeleri her geçen gün, günün ihtiyaçları doğrultusunda çeşitlenmektedir. Teknolojinin hızlı gelişimiyle birlikte, birey ile kurumların mevcut risk parametreleri değişmekte ve yeni riskler hayatımıza dahil olmaktadır. Ayrıca dünyamızı olumsuz etkileyen küresel ısınma nedeniyle de risk çeşitliliği her geçen gün artmaktadır. 2023 yılı Nisan ayı itibarıyla ABD’de beyzbol topu büyüklüğünde yağan dolu yağışı, küresel ısınmaya dair en uç örneklerden sadece birisidir. Yine 2023 Nisan ayında İspanya’da yaşanan aşırı kuraklık ile hava sıcaklığının 37 santigrat derecelere ulaşması, meteorolojik anlamda ciddi alarm niteliğindedir. Küresel anlamda yaşanan iklimsel olumsuzluklar,  suya dayalı olan tarım üretiminde ülkeleri sekteye uğratacak ve risk altında bırakacaktır.

Egzos gazı salınımları ve aşırı endüstrileşen dünyamızda küresel ısınmaya bağlı olarak aşırı yağışlar, buzulların erimesi, yağışlar nedeniyle oluşan taşkınlar, yazın artan aşırı hava sıcaklıkları, artan hava sıcaklığı nedeniyle dünyada yanan ormanlar, tarım ürünlerinde verimliliğin azalması, yer altı ve yer üstü tatlı su kaynaklarının ciddi oranda azalması, sınırların çok üzerinde havaya salınan emisyonlara bağlı olarak hava kalitesinin bozulması ile insan sağlığının ve hatta ozon tabakasının da olumsuz etkilenecek seviyeye gelmesi, hava kalitesinden kaynaklı doğal hava basınçlarının anormalleşmesi, doğal ve ekolojik dengelerin hızla bozulması, kuraklık gibi durumlar nedeniyle, hayata dair olarak insanlar ve sahip oldukları değerler, direk ve dolaylı potansiyel risk altındadır.

İnternetin yaygınlaşmasına bağlı olarak, ürün ve hizmetlerin dijital ortamlarda yoğun bir şekilde pazarlanması ile birlikte, siber suçlar artmıştır. İnsanların mağduriyetine sebep olan siber saldırılar, potansiyel riskler arasındadır.

Son 10 yıldır ve özellikle de 2020 yılı Mart ayı pandemi sürecinden itibaren, tüm dünyada ivme kazanan e-ticaret üzerinden yapılan alış-verişler ve banka-finans işlemlerinin internetten çok daha yoğun bir şekilde online yapılır hale gelmesi söz konusu olmuştur. Dolayısıyla internet ortamındaki kullanıcıların kişisel verilerinin (kredi kartı bilgileri, şifreleri vb.) güvenliği siber riskler açısından önem kazanmıştır. Oltalama, virüs bulaştırma karşılığı fidye vb. gibi siber dolandırıcılıklar yoğun internet kullanımına bağlı olarak artmıştır.

Dünyada yaşanmakta olan şiddetli depremler neticesinde oluşabilecek direk maddi zararlar ile birlikte, aynı anda oluşan tsunami ve yer kayması gibi deprem bağlı dolaylı maddi kayıplar, hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir.

Küresel ısınmadan kaynaklı meydana gelen, aşırı yağışlar ile yanan ormanlar, insanlık adına yaşamsal ve maddi büyük zararlar meydana getirmektedir. Ayrıca, fırtına, kasırga, hortum ve kuvvetli şimşekler sonucu düşen yıldırımlar, doğal afetler arasında zarar verme potansiyeli yüksek olan doğal risklerdir. Aşırı yağışlardan dolayı oluşan toprak kaymaları da mevcut riskler arasındadır.  Volkanik patlamalar ise insanlığı sürekli tehdit etmektedir. Mevsim normalleri dışında yaşanan aşırı don, dolu, sel ve kuraklık nedeniyle tarım ürünlerinin kısmen veya tamamen yok olması söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda tarım alanları zarar görmekte, küçük ve büyükbaş hayvanlar telef olabilmektedir.

Yeryüzünde yaşanabilecek doğa olayları neticesinde insanların uğrayacağı maddi kayıpların yanı sıra, doğal olmayan birçok yeni riskler hayatımızda yer almaktadır. Örneğin; 2020 Mart ayında dünyamızı etkileyen salgın hastalık pandemi  (Covıd-19 & Corona virüs) nedeniyle çok sayıda insan hayatını kaybetti.

Bilim insanları iki yıl boyunca yaşanan pandemi döneminde, dünyada korona ile bağlantılı ölüm sayısının 18 milyonu geçtiği tahminini ortaya koydu.

Türkiye’de özel sağlık sigortasına sahip olan bireylerin poliçelerinde salgın hastalıklar teminat kapsamında olmamasına rağmen, sigorta sektörü aldığı ortak bir karar ile insanlara salgın hastalık süresince teminat sağladı. Bu süreçte, sağlımızı ve yaşamımızı etkileyen salgın hastalıklara bağlı böylesi ölümcül riskler karşımıza çıkmış ve çıkmaya devam edecektir.

Özetle ifade etmek gerekirse, hayatımızda daha önce var olan veya yeni karşılaştığımız her türlü riske karşı sigorta sistemi, gerekli teminatları sağlayacak yeni sigorta çeşitleri ile insanların maddi kayıplarını giderebilmek için sürekli çalışmaktadır.

 

Reasürans ve Sigorta

Sigorta sisteminde dünyamızın en büyük sigorta risk havuzlarını yöneten ilk ondaki global Reasürans Şirketleri (“Munich Reinsurance Company”, “Swiss Re Ltd.”, “Lloyd’s, Hannower Rück SE”, “Berkshire Hathaway Inc.”, “SCOR S.E.”, “Everest Re Group Ltd.”, “PartnerReLtd.”, “XL Bermuda Ltd.”, “Transatlantic Holdings Inc.”) son 10 yıldır ödedikleri hasarlardan dolayı olumsuz etkilenmişlerdir. Dolayısıyla reasürans şirketlerinin eskiye kıyasla potansiyel riskleri karşılama kapasiteleri düşmekle birlikte, aynı zamanda sigortalılardan talep edilen poliçe primlerinde de zorunlu artışlar yaşanmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren sigorta şirketleri ile sigortalılar, yaşanan bu olumsuz durumdan etkilenmektedir. 

Ülkemizin coğrafi konumu, potansiyel riskleri ile gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak, sigorta aktüerlerinin geliştirdikleri yeni sigorta ürünleri insanlara güvence sağlamaktadır.

 

Bazı sigorta çeşitleri

>DASK Doğal Afet Sigortaları Deprem Sigortası

>Siber Koruma Sigortası & Veri Koruma Sigortası

>TARSİM Tarım Sigortaları & Hayvan Hayat Sigortaları

>Deprem, sel, yer kayması vb. doğal afetlerin bir arada teminat sağlandığı işyeri ve konut paket sigortası gibi ihtiyari paket sigortalar

>Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası

>Kefalet Sigortası

>Modüler Sağlık Sigortaları

>Yeni Nesil Talebe Dayalı Sigortalar: [ Hizmete dayalı olan bu sigorta dünyada yeni başlamış bir sigorta türüdür. Dünyada paylaşım ekonomisinin gelişmesiyle birlikte, müşteriler aynı zamanda hizmet sağlar hale geldi. Kendi aracını kiralama, evini ya da odasını kiralama, ortak çalışma alanlarından yararlanma gibi çeşitli hizmet ve uygulamalar, yeni sigorta ihtiyaçlarını beraberinde getirdi. Talebe dayalı hizmet kavramı, başlı başına bir tanımlama olsa da tüm sigortacılık ürünlerine entegre edilebilir.

Talebe dayalı sigortayı kısaca özetlemek gerekirse; istediğiniz anda, istediğiniz yerden, sigorta kapsamını, poliçenin süresini, teminatlarını özgürce belirleyebildiğiniz, süreç dijitalleştiğinden daha uygun fiyatlı, dijital sigortacılık modeli olarak tanımlanabilir. Dolayısıyla insanlar, mobil android telefonlarından yararlanarak, herhangi bir sigortayı kolayca satın alabilmektedir. ]

>%30 Devlet Katkılı Bireysel Emeklilik Sistemi BES

>Güneş Enerjisi Santrali GES Sigortası

>Rüzgar Enerjisi Santrali RES Sigortası

>Hidroelektrik Enerji Santralleri HES Sigortası

>Termik Santral Sigortası (Buhar Tribünlü, Gaz Tribünlü, Dizel, Nükleer)

>Bina Tamamlama Sigortası

>İnşaat All Risk Sigortası

>İnşaat Montaj Sigortası

>Makine Kırılması Sigortası

>Elektronik Cihaz Sigortası

>Ürün Sorumluluk Sigortası

>Mesleki Sorumluluk Sigortası

>Şirket Yönetici Sorumluluk Sigortası

>Halka Arz Sorumluluk Sigortası

>Yatırım Yönetimi Sigortası (IMI)

>Finansal sigortalar tıklayınız

>Geleceğin sigortaları: “P2P sigorta”, “Çoklu risk poliçesi”, “Talebe bağlı sigorta”, “Kullanıma bağlı sigorta”, “Mikro sigorta”, “Esnek sigorta”

 

Sigorta teklif başvurusu için TIKLAYINIZ

 

#ÇeşitliSigortalar2023

#OtoSigortaları

#OtoDışıSigortalar

#MalSigortaları

#CanSigortaları

#FinansalSigortalar

#DoğalAfetSigortaları

#SiberSigortalar



TEKLİF AL