2024 yılı ve gelecek sigorta trendleri nelerdir?

ANASAYFA SİGORTA BLOG 2024 yılı ve gelecek sigorta trendleri nelerdir?

2024 yılı ve gelecek sigorta trendleri nelerdir?

Ongun Sigorta

Günümüz sigorta sektöründe ve yakın gelecekte, yeni trendler ile ihtiyaç duyulan yeni sigorta ürünleri devreye girmektedir. Sigortacılık teknolojinin gelişimi ile küresel iklim değişikliği gibi nedenlerden dolayı değişim ve gelişim göstermek durumunda kalmaktadır. Bu doğrultuda; Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES), Güneş Enerjisi Santralleri (GES) ve Elektrikli Araçlar ile Hybrıd Araçların hayatımıza girmesi sonucunda, yeni sigorta poliçeleri devreye girmektedir. Araç şarj istasyonlarının da hayata geçmesi ile şarj istasyonu sigortaları da sigorta sektöründe yerini almıştır. 2020 yılı Mart ayından itibaren, pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte, 2024 yılına kadar internet kullanımının hızla yaygınlaşması, e-ticaret platformlarının sayısındaki ciddi artışlar ile birlikte, aynı zamanda siber risklerin artması söz konusu olmuştur. Bu bağlamada siber koruma sigortası ve-veya dijital güvenlik sigortaları da yeni trend sigortalar arasında yerini almıştır. Teknolojinin gelişimi, insanların mevcut ihtiyaçları ile yaşam biçimleri ve iklimler değiştikçe, sigorta ürünlerinin de çeşitlenmesi kaçınılmazdır.  Mevcut risklerin değiştiği veya yeni risklerin oluştuğu bir ortamda, yeni sigorta ürünleri devreye girecektir.

 

Sigortacılığa yeni bakış açısı nasıl olmalı?

Sigorta sektöründe klasik olarak yapılagelen kasko, trafik, dask, konut gibi sigortalar dışında, peneterasyon yaratmak anlamında, vatandaşların sahip oldukları değerlerin ve dolayısıyla milli servetin korunmasına yönelik farklı sigorta ürünlerinin sektöre kazandırılması gerekir. Örneğin; RES ve GES Enerji santralleri sigortaları ile Hybrid ve Elektrikli araçların kasko sigortaları sayılabilir. Sigortaya ihtiyaç duyan kesimler, bu sigortaların yanında, Tarım Sigortaları, Dijital Sigortalar gibi farklı sigorta ürünleriyle daha fazla buluşturulmalıdır.

Konut sayısının her geçen gün arttığı ülkemizde, mevcut sigortalı konuttan çok daha fazla konut paket sigortası yapılmalıdır. Çünkü konutları sadece DASK ile güvence altına almak yeterli olmayacaktır. Ayrıca, kişiye özel bireysel sigortalardan olan özel sağlık sigortaları, bireysel emeklilik sistemi (BES), Birikimli Hayat gibi sigorta ürünleriyle daha fazla insanımız güvence altına alınmalıdır.

Ülkemizde işletmelerimizin ve kobilerimizin yaklaşık %10’luk bir kısmı sigortalı olup, daha fazla firmanın sigorta sistemine dahil edilmesi gerekir. Faaliyet kollarına göre birtakım işletmelerin sigortalanabilir halde olabilmesi için bu işyerlerinde özenli depolamanın yapılması, yeterli yangın ve güvenlik önlemlerinin alınması gibi koşulların yerine getirilmesi gerekir. Bu bağlamda önleyici sigortacılık kavramı etrafında hareket eden sigortalılar ile sigortacılar, ortak çalışarak sigortasız işyerlerini böylelikle daha kolay sigortalatabilirler. İmalatçılar, sanayiciler ve bilimum üreticilerin ve-veya diğer tüm işletmelerin, sigorta şirketlerinin risk kabul prensiplerine uygun şartları oluşturmaları durumunda, işyerlerinin sigortalılık oranları artacaktır.

Sigorta sektöründe yeni trend sigortacılıkta, geleneksel sigortacılığın ağırlıklı devam etmesinin yanı sıra, dijital sigortacılık da bir yandan gelişmektedir. Gelecek 10 yıl içerisinde 5 kuşak jenerasyondan olan insanlar, sigorta ihtiyaçlarına erişme alışkanlıklarını yeni süreçlere uygun olarak farklılaştıracaklardır. O nedenle x, y, z vb. tüm kuşakların, satın alma alışkanlıklarına uygun bir biçimde sigorta şirketleri kendilerini hazırlamalıdır.

 

Ongun Sigorta’nın sigorta sektöründeki trendlere uyumu!

Bizler, 2001 yılından bu yana sigorta sektörü içerisinde bulunduğumuz piyasa koşullarını ve sigortalılarımızın ihtiyaçlarını gözeterek, döneme uygun bir biçimde uyum sağlamaya gayret gösterip, mesleki ilerleyişimizi sürdürmekteyiz. Aynı zamanda yoğun bir biçimde geleneksel sigortacılık kavramı etrafında devam ettirdiğimiz mesleğimizde edindiğimiz tecrübelerimizi, dijital tarafa aktararak sigortalılarımız ile internet, sosyal medya ve tüm dijital mecralarda buluşuyoruz. Tüm enerjimizi sigortalılarımızda güveni tesis etme yönünde kullanıyoruz. Sigortalılarımıza en uygun primli, en kapsamlı teminatlara sahip ve hasar tazminatı öderken azami fayda sağlayan poliçelerle hizmet sunmaya devam ediyoruz.

Hasar süreçlerinde sigortalılarımızın haklı menfaatlerini sonuna kadar koruyarak hareket ediyoruz. Bireysel veya kurumsal sigortacılık hizmetlerimiz ile kendimizle sürekli yarışmakta ve hizmet kalitemizi arttırmak üzere çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Sigortalılarımıza yeni ürün ve kampanyalar ile avantaj ve fırsatları daima hatırlatmaktayız. Acentemiz, 7/24 erişilebilir olarak, sigortalılarının tüm taleplerini hızlı geri dönüşlerle yürütmektedir.

 

SİGORTA TEKLİFİ İÇİN TIKLAYINIZ

      

#SigortaTrendleri2024

#YeniTrendSigortalar2024

 



TEKLİF AL