2022 trafik sigortaları ne kadar

ANASAYFA SİGORTA BLOG 2022 trafik sigortaları ne kadar

2022 trafik sigortaları ne kadar

Ongun Sigorta

Aracınızın 2022 trafik sigortaları ne kadar diye merak ediyorsanız, lütfen TIKLAYINIZ. Ayrıca, her ay, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi SBM’nin web sayfasında yayınlanan Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlarının, hangi kriterlere göre belirlendiğini aşağıda görebilirsiniz;

-Geçerli ayın tarifesi (Her ay bir önceki aya göre %2,25 otomatik artar.)

-Aracın trafiğe kayıtlı olduğu ilin plakası

-Araç sahibinin ikamet ettiği il

-Aracın grup kodu (otomobil, kamyonet, kamyon, taksi vb.)

-Hasarsızlık tarife basamak kodu (01-07 arası.)

-Yukarıdaki kriterle bağlı olarak belirlenen “azami brüt tavan prim”

 

Sonuç: Sigorta Şirketleri, Zorunlu Trafik Sigortalarında, azami tavan brüt primlerin altında fiyatlama yapabilmektedir. Sigorta şirketleri arasında, trafik sigortası primlerinde kayda değer farklılıklar olmasa da sigortalılar fiyat araştırarak poliçelerini yaptırmaktadırlar.

Sorumluluğunuz gereği, trafik sigortası olmadan aracınızla trafiğe çıkmamalısınız!

Aksi halde trafik sigortasız araç kullanmaktan trafik cezası uygulaması ile birlikte, aracınız trafikten men edilecektir!

 

Unutmayınız!

Kusurlu olduğunuz trafik kazaları neticesinde, karşı tarafa (araç, insan, kamu malı, özel mülk vb.) zarar verebilirsiniz. Bu zararlar; maddi, bedeni, sürekli sakatlık veya ölümle sonuçlanabilir. Sorumluluğunuz gereği, trafik kazası sonucu oluşan bu zararları karşılamanız gerekir. Trafik sigortaları, poliçede belirtilen limitler çerçevesinde karşı tarafa verdiğiniz zararları tazmin edecektir. Aynı şekilde karşı taraf kusurlu ise size hasar ödemesi yapılır. Kusur oranlarına göre taraflar, birbirlerine sigorta şirketleri üzerinden ödeme yaparlar. Kusur oranları; taraflarca tutulan kaza raporundaki beyanlar esas alınarak, SBM’nin bağımsız sigorta eksperlerince belirlenir. Maddi hasarlı kazalarda taraflar kendi aralarında rapor tutabilmektedir. Maddi hasarlı ve yaralanmalı veya ölümlü kazalarda, trafik polisleri kaza raporlarını tanzim eder.

Trafik sigortalarının; kamu düzeninin korunması ve kaza sonucu sürücüler arasındaki itilafların oluşmaması adına çok önemli bir misyonu vardır.

Trafik sigortaları ile kazaya karışan araçlar ve beraberindeki insanların, maddi-bedeni-sürekli sakatlık-ölüm gibi durumlarda oluşan maddi kayıpları; poliçedeki limitlerle ve kusur oranlarına göre tarafların çapraz sorumlukları ve KTK (Karayolları Trafik Kanunu) kuralları çerçevesinde tazmin edilir. smiley

 

Trafik Sigortası için TIKLAYINIZ

Kasko Sigortası için TIKLAYINIZ

#2022TrafikSigortalarıNeKadar

#TrafikSigortasıFiyatları2022

#EnUygunTrafikSigortaları

 



TEKLİF AL