2022 Trafik Fiyatı

Ongun Sigorta

2022 yılı trafik fiyatı tarifesi güncellendi. Trafik Sigortaları her yılbaşında araç sınıfları ve hasarsızlık basamaklarına göre fiyatlandırılır. 01 Ocak 2022’den itibaren zorunlu trafik sigortası için ödenecek yıllık tarife primleri yükseldiği gibi, poliçedeki standart teminat limitleri de arttırılmıştır. Sigorta şirketlerinin uymaları gereken azami brüt primler araç gruplarına göre farklı olup, primler takip eden aylarda bir önceki aya göre otomatik olarak %1.5 artar. Araç sınıfı otomobil olan bir araç ile kamyonetin prim tarifeleri farklıdır. Sigorta şirketleri, 2022 yılı itibarıyla hasar maliyetlerinin ve döviz kurlarının artması sebebiyle azami brüt primlerin altına inerek rekabetçi fiyatlar sunamamaktadırlar. Ocak ayı itibarıyla görünen fiyatlamalar bu şekildedir. Ancak, takip eden aylarda hasar maliyetlerinin dengelenmesi sonucunda, trafik sigortası azami brüt priminin altında daha rekabetçi fiyatlamalar söz konusu olabilir.

 

Trafik Sigortası neden önemli?

Aracınızla karıştığınız bir trafik kazası neticesinde; maddi ve bedeni zararlar ile ölüm veya sürekli sakatlık oluşabilecek durumlara sebep olabilirsiniz. Üçüncü şahısların mallarına veya canlarına verdiğiniz zararlar ile sorumlulukların yerine getirilmesi gerekir. Kamu otoritesi, Zorunlu Trafik Sigortasının teminat çeşitleri ile limitlerini yönetmeliklerle belirler. Sigorta şirketleri de poliçeyi belirlenen şartlara göre düzenler. Poliçe olmadan aracınızla trafiğe çıktığınızda, trafik kontrolünde aracınıza cezai yaptırım uygulanır. Aracınızla trafikte seyir halindeyken, olası kazalara karşı sorumluluklarınızı güvence altına almak için Zorunlu Trafik Sigortanızı yapmalısınız!

 

Trafik sigortası kendi aracınızın hasarını karşılar mı?

Kendi aracınızın hasarları trafik sigortasından ödenmez. Trafik kurallarına göre kazada kusurlu olan araç, kusuru oranında karşı araca veya üçüncü şahısların mallarıyla canlarına verdikleri zararları, poliçede belirtilen limitlerle karşılar.

Kendi aracınızın başına gelebilecek olan tek taraflı kazalar, çalınma, yanma, çarpma-çarpışma, doğal afetler, terör ve benzeri birçok güvencenin poliçede paket olarak sunulduğu ve trafik sigortasına konu olmayan birçok teminatlarla aracınızı teminat altına alabileceğiniz sigorta ürünü kasko sigortasıdır. Kasko sigortası, üçüncü şahıslara karşı trafik sigortasının limitlerinin yetmediği hallerde devreye girerek sizlere ek güvence de sağlamaktadır.

 

Değerli araç sahipleri,

 Zorunlu Trafik Sigortanızı

yapmadan trafiğe çıkmamanız gerektiğini

hatırlatırız!

smiley

Bizi arayın, Trafik Sigortanızı hemen düzenleyelim…

smiley

 

#2022TrafikFiyatı

#2022TrafikSigortası

#ZorunluTrafikSigortası

#EnUygunTrafikSigortası



TEKLİF AL