2022 sigorta fiyatları ne kadar?

ANASAYFA SİGORTA BLOG 2022 sigorta fiyatları ne kadar?

2022 sigorta fiyatları ne kadar?

Ongun Sigorta

Sigorta türüne bağlı olarak güncel 2022 sigorta fiyatlarının ne kadar olduğu konusunda acentemizden bilgi alarak teklif talebinde bulunabilirsiniz. Ülkemizde en fazla tercih edilen araç sigortalarından olan Trafik ve Kasko sigortalarının yanı sıra, Zorunlu Deprem Sigortası Dask, Konut Paket, İşyeri Paket, Özel Sağlık, Tamamlayıcı Sağlık gibi poliçeler hakkında bizi arayarak detaylı bilgi edinebilir ve tekliflerinizi isteyebilirsiniz. Alternatif sigorta şirketlerinden, size özel en uygun sigorta teklifleri hazırlanacaktır. BES, Hayat, Ferdi Kaza, Nakliyat, Makine Kırılması, Elektronik Cihaz, İnşaat All Risk, İnşaat Montaj, Ortak Alan, Siber Koruma, Dijital Güvenlik, Ticari Alacak, Tarım Sigortaları TARSİM vb. daha birçok sigorta türünde, şirketimizden sigortacılık hizmeti alabilirsiniz.

 

Rekabetçi sigorta fiyatları?

2022 yılı süreci içerisinde, ülkemizde ve dünyada pandeminin yarattığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle sigorta prim maliyetlerinde artışlar meydana gelmiştir. Ayrıca yüksek enflasyon ve kur baskısı nedeniyle oluşan finansal belirsizliklerle birlikte,  hasar maliyetleri de artmış olup, sigorta şirketleri risk yönetimlerini ve poliçe fiyatlamalarını bu doğrultuda yapmak zorunda kalmışlardır. Özellikle otomotiv sektöründeki maliyet artışı, araç sigortası primlerinin yükselmesine sebep olmuştur. Dolayısıyla sigorta şirketleri arasında poliçe primlerinde yaşanan fiyat rekabeti makası,  oldukça daralmıştır. Sigorta şirketleri gelinen bu noktada fiyat rekabetine girmeye kalktıklarında, 2020 Mart ayı öncesine kıyasla çok daha temkinli bir fiyat tarifesi yönetmek durumundadırlar.

 

Uygun sigorta fiyatına nasıl ulaşılır?

Sigorta şirketleri; olağan ekonomik koşullarda, yönettikleri sigortalı portföyünün ürün bazlı dağılım adetlerini, teknik karlılıklarını ve üretim güçlerini (net ciro primi) dikkate alarak, iddialı oldukları sigorta branşlardan yola çıkıp avantajlı fiyatlar yakalayabilmekteydi. Ancak 2022 yılında sigorta şirketleri, risk yönetimi yaparlarken kısa, orta ve uzun vadede yaşanabilecek ekonomik sıkıntının boyutunu öngöremediklerinden dolayı tarife fiyatlarını sigortalıların istediği seviyelere çekememektedir. Zorunlu sigortalarda azami tarife primlerini, sigorta şartlarını ve sigorta teminatı limitlerini kamu otoritesi belirlemektedir.

 

Değerli sigortalılar;

Ongun Sigorta, sizler için farklı sigorta şirketlerinden günümüz koşullarına göre en uygun ve avantajlı sigorta tekliflerini hazırlayarak sunacaktır. smiley

 

SİGORTA TEKLİFİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

#2022SigortaFiyatlarıNeKadar

#SigortaFiyatları2022

#EnUygunSigortaFiyatları



TEKLİF AL