2024 poliçe fiyatları nedir

ANASAYFA SİGORTA BLOG 2024 poliçe fiyatları nedir

2024 poliçe fiyatları nedir

Ongun Sigorta

Sigorta poliçesinin fiyatlaması, riskin kendisinin ne olduğuna ve sigortalıya göre değişiklik gösterebilir. Sigorta, herhangi bir riziko için ani ve beklenmedik doğal ve/veya doğal olmayan potansiyel risklerin gerçekleşmesi neticesinde oluşan maddi kayıpları karşılamak için yapılır. Sahip olunan değerlerin korunması için yaptırılan poliçelere küçük primler ödeyerek, olası maddi kayıplarınızı karşılamak amacıyla muhtemel risklerinizi sigorta şirketine devretmeniz gerekir. Sigortayı özetle ifade etmek gerekirse; sivil veya ticari, birey veya kurumların yaşama dair taşıdıkları riskleri karşılayan finansal bir güvence sistemidir.

2020 yılından bu yana yaşanan pandemi (covıd-19) ile sonrasında yaşanan depremler ve diğer doğal afetlerin hayatımızda yarattığı maliyet artışları nedeniyle, sigorta sistemimiz bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Gelinen nokta itibarıyla, 2024 poliçe fiyatları nedir veya ne kadar arttı sorusunun cevabı, dört yıl öncesine kıyasla ve poliçenin de türüne bağlı olarak yaklaşık 5-6 katı prim artışı yaşandı denilebilir. 2020 yılından 2023 yılına kadar özellikle oto sigortalarında artış yaşanırken, 2024 yılında ise deprem sigortaları, yangın paket sigortaları ve özel sağlık sigortalarındaki prim artışları çok daha ön plana çıkmıştır. 2022 yılında Ukrayna ile Rusya ve 2023 yılında da İsrail ile Filistin arasında başlayan savaşlar, uluslararası ticarette ciddi daralma ve aksamalara neden oldu. Yaşanan bu durum, nakliyat sigortasında teminat sağlanamamasına sebep olmuştur. Sigorta sektörü ticaret hayatının içerisinde hareket eden dinamik bir sistem olduğundan dolayı, olumsuz etkilenmektedir. Ülkemizde 2023 yılı Şubat ayında yaşanan büyük Kahramanmaraş depremi ve dünyanın farklı yerlerinde, iklim değişikliğine bağlı olarak son yıllarda eskiye kıyasla sıkça gerçekleşen doğal riskler (sel, fırtına, dolu, hortum, yer kayması gibi), sigorta sistemini global anlamda olumsuz etkilemiştir. Böylece ülkemizdeki sigorta poliçelerinin prim maliyetlerinin artması söz konusu olmuştur. Ülkemizde her yıl sigorta şirketleri tarafından zorunlu sigortalar ile birlikte, isteğe bağlı olarak düzenlenen sigorta türlerinin fiyat tarifeleri güncellenir. Poliçeler için ödenen sigorta primleri, sadece yılda bir kez artış yapılarak değil, yılın tamamında farklı periyotlar ile dinamik bir şekilde güncellenir. Çünkü sigorta şirketleri, kendi risk kabul şartları ile piyasa şartlarını dikkate alır. Aynı zamanda sigortalı havuzunu değerlendirerek ilgili sigorta ürününün hasar/prim oranlarını da dikkate alır. Sigorta şirketleri bunun dışında ülke ekonomimizin durumuna bağlı olarak artan döviz kuru ve enflasyonun sebep olduğu hasar maliyetlerinin yükselişini de gözetir.

Sigorta fiyatlarında her zaman en ucuz primli poliçe sigortalı için doğru poliçe olmayabilir.

En iyi sigorta, teminat çeşitliliği ile donatılan,  yeterli sigorta teminatı limitlerine sahip ve minimum muafiyetlerle riskleri karşılayabilecek şekilde olmalıdır.

 

SİGORTA TEKLİFİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

#2024PoliçeFiyatlarıNedir

#SigortaFiyatları2024

#EnUygunSigortalar2024



TEKLİF AL